עיצוב חדרי כושר
כשאנחנו נכנסים לחדר כושר, סביר להניח שהדבר הראשון שיתפוס את תשומת ליבנו הוא מגוון המכשירים שנמצא במקום. אבל התשובה לשאלה אם נחזור לחדר הכושר הזה בעתיד (ותכלס אם ננצל את המנוי ליותר מפעם בחודש…) תלויה בעוד כמה גורמים כמו למשל העומס בשעות שנוחות לנו, המקצועיות של המדריכים וכמובן המחיר.
אלמנט נוסף ולא פחות חשוב הוא האופן שבו חדר הכושר מעוצב, וכמו כל דבר. עיצוב חדרי כושר באופן מקצועי יכול לעשות את ההבדל בין חדר כושר שנעים להיכנס אליו וידרבן אותנו לעשות כושר כמו שצריך ובין חדר כושר אפלולי שיגרום לנו לתהות אם לא היה לנו עדיף לעשות כושר בפארק…
כמה דברים שאולי לא ידעתם על חדרי כושר בישראל
בישראל לערך כ-1,800 חדרי כושר במסגרות שונות, מלבד זאת ישנם כ-1,000 מאמנים אישיים.
באופן צפוי, רוב חדרי הכושר הם באזור המרכז והחלוקה הגאוגרפית נראית כך:
אז מהם העקרונות הכי חשובים כאשר רוצים לעצב חדר כושר מקצועי שימשוך אליו מתאמנים על בסיס קבוע ובעיקר, האם כדאי להיעזר במעצבת פנים עם התמחות בעיצוב פנים לעסקים?
ניצול מרבי של החלל הקיים בצורה נכונה
המרחק בין מכשירי הכושר השונים חייב לאפשר למתעמלים לנוע ביניהם בנוחות בלי להיתקל אחד בגוף המזיע של השני.
זה אולי פשוט כשמדובר בשורה של אופני כושר או משטחי ריצה, אבל בחלל המרכזי זו כבר עשויה להיות משימה מאתגרת יותר מכיוון שמכשירים כמו קרוס אובר או כאלו עם סטנדים (כגון משקולות) הם גדולים יותר ואי אפשר למקום עשרות מהם בחדר כושר בגודל הממוצע…
בתמונה למטה אפשר לראות סידור אופטימלי של חדר כושר בגודל בינוני:
אווירה ותאורה
כמו עם עיצוב פנים לבתים, גם חדרי כושר אפשר לעצב על פי סגנונות שונים. לדוגמה, חדר כושר בעיצוב מודרני יהיה בהיר וישלב אלמנטים של זכוכית ומתכת. לעומת זאת, חדר כושר בסגנון תעשייתי שירצה לשדר אווירה "רצינית" יותר יעשה שימוש בלבנים או מתכת ויהיה חשוף למחצה (לדוגמה, ניתן יהיה לראות את הצינורות של מערכת המיזוג).
לפעמיים חדר הכושר עצמו הוא לא המתחם היחיד ומתלווים אליו גם סטודיו או חדרי חוגים לילדים ונוער,לדוגמה, יוגה ופילטיס או ג'ודו. כאן חייבים לחשוב כיצד ליצור את המעבר מחלל אחד לשני באופן טבעי.
מכיוון שהסטודיו בדרך כלל נמצא בקומה העליונה וכולל חלונות או מפתחים אל החוץ , חייבים להתחשב גם בשעות היום. לדוגמה, בבוקר האור יכנס דרך החלונות השונים באופן שלא יסנוור את המתעמלים ובערב התאורה תגיע ממנורות דקות התלויות מן התקרה המפיצות אור נעים ולא מאיים.
כדי לדייק באווירה אותה רוצים ליצור יש לחשוב גם על הטקסטורות השונות של הקירות, התקרה ומה אפשר לשלב כדי לגוון. לדוגמה, לשלב ציורי קיר, מראות גדולות או אפילו מסכים דיגיטליים עם תוכנית האימונים.
עוד דבר שאפשר לעשות הוא להוסיף ריהוט נוסף צמוד לקיר שישמש את הצוות כגון דרגשים או ארונות קטנים.
גם לטקסטורה של הרצפה ישנה משמעות, אבל חשוב לא פחות לדאוג לכך שתהיה בנויה מחומר איכותי המבוסס על גומי וימנע פציעות ונפילות.
חדר הקבלה: הפרד ומשול
גם אם המקום שיש לכם מוגבל, חשוב מאוד ליצור הפרדה בין פינת הקבלה לבין שאר המתחם. אף אחד לא רוצה לראות סל כביסה של מגבות מיוזעות או משקולת זרוקים בפינה.
מנגד, הקבלה לא צריכה להיראות נקייה וסטרילית כמו במרפאת שיניים. בהחלט אפשר לשלב עמדת מגזינים או המלצות מלקוחות ואפילו מכונות או עמדה למכירת חטיפי ומשקאות חלבון.
האם לעצב חדר כושר עם מעצבת פנים?
כפי שהבנתם, בעיצוב חדר כושר יש כמות נכבדה של פקטורים שכדאי מאוד לקחת בחשבון. גם חדרי כושר גדולים מאוד שכוללים פעילויות נוספות וגם חדרי כושר מוגבלים במקום יכולים להיות מאתגרים כמדובר על עיצוב שהוא גם אסתטי וגם פרקטי.
לכן ההמלצה שלנו היא לשכור את שירותיה של מעצבת פנים כבר בשלב ההקמה מוקדם ככל האפשר ולא לחכות לרגע האחרון לפני הפתיחה. כל שינוי שתרצו לבצע אחר כך ידרוש מכם לסגור חלקים שונים או לעבוד בשעות לא שגרתיות, דבר שיפגע באטרקטיביות של חדר הכושר וכמובן יגזול מכם זמן יקר ויגדיל את העלויות.
השאירו פרטים או התקשרו להתייעצות עם מעצבת פנים במרכז
אודות מירב אוחנה
מירב אוחנה מייסדת הסטודיו לאדריכלות ועיצוב פנים MO Design בעלת ניסיון של 21 שנה בעיצוב חדרי כושר , עם רזומה מרשים של לקוחות מרוצים והמון חלומות שהגשמנו.
צרו קשר: 050-7958889